návod na teleporty

Jdu s křížkem po funuse. Bohužel se ke mě dostalo až pozdě, že máte problémy s teleporty, řešilo se to tu několikrát, tak mě to ani nenapadlo. Nicméně teleport sice končí, ale budou další a pro ty případy.


Začátky jsou nejhorší, protože ať odhalíte cokoli, vždy se vám tam ukážou samé otazníky, tedy že někde v okolí by něco mohlo být, proto doporučuji, když otvíráte nový svět, začínat při zdi. 


Tedy vybrat si některé políčko zelené. Proč?? Ze dvou důvodů, i když se vám všude zobrazí ony otazníky, víte, že pro rohový dílek existují pouze tři pokusy, abyste se trefily. Protože kolem něj jsou jen dvě políčka a samozřejmě se počítá i on sám. 



Druhý důvod, proč si vybrat jedno ze zelených políček, je, že máte větší šanci mít tam X, a to je váš jediný rádce, kde jsou všechny ty úžasné věci.


Když už mám X, co s tím??



Dejme tomu, že váš svět vypadá takto. 
Je to super situace, protože u jednoho políčka, u toho nejvíce vlevo, existuje jen jediné políčko, kde bude položka, u dalšího více vpravo existují dvě políčka, kde něco bude, a situace více navrchu je trošku komplikovanější. Ukážu vám to. 

Nejdříve si musíte říct, že kolem X nebude nikdy nic. 

Už to vidíte? Otazníku nejvíce vlevo zbývá jediné políčko. Ostatní jsou od něj prostě příliš daleko. 



Otazníku vpravo dole zbývají dvě políčka. Tedy šance 50/50, že se trefíte. 


Nejkomplikovanější je situace vpravo nahoře. Není jednoznačná, ale není bezvýchodná. Vše záleží na tom, kolik vám zbývá celkových položek k odhalení v celém světě. Pokud hodně, musíte brát každý otazník zvlášť. 



Pokud málo, berte je dohromady.  TAKTO: 
Políčka, na která nám ukazují otazník první i otazník druhý, jsou dva, pokud vám tedy zbývá málo položek k odhalení, máte větší šanci, že věc bude v jednom z těchto dvou.




Ale jak začínat, když už máte v daném světě něco nalezeno???
Už se za žádnou cenu nedržte počátečních rohových políček. Je to zbytečné. Naopak si celé pole 10x10 rozdělte na čtyři části.

A začněte jedním ze zelených políček, díky tomu odhalíte, co se skrývá v celém červeně ohraničeném čtverci, ukáže se vám nejvíce X a nejvíce ?, budete mít tedy více jasno. Pokud budete mít smůlu a zrovna v daném okolí se zobrazí samé otazníky, vyberte si zelený čtvereček v jiném červeně ohraničeném čtverci. 
Tato cesta je nejvíce užitečná, pokud vám zbývá méně než 10 položek, ale osobně ji používám pořád. 



Komentáře

Oblíbené příspěvky